Een origineel out of office bericht? Gebruik deze tips!

Overzicht

    Joehoe, jouw vakantie staat voor de deur; tijd voor een break! Die fijne tijd waarin je eindelijk even ontsnapt aan de dagelijkse sleur van e-mails, vergaderingen en deadlines. Maar voordat je je koffers pakt en je automatische piloot inschakelt, is er één cruciale taak die je niet mag vergeten: het instellen van je out of office bericht. Maar wie zegt dat dit saai moet zijn? Maak gebruik van mijn tips om een origineel, leuk én memorabel out of office bericht te schrijven dat je collega’s en klanten gegarandeerd doet glimlachen.

    1. Voeg een beetje humor toe

    Waarom zou je simpelweg zeggen dat je op vakantie bent als je er ook een leuk mini-verhaaltje van kan maken? Vertel een kort verhaal over je bestemming en wat je daar gaat doen. Dit voegt niet alleen een persoonlijke touch toe, maar maakt je bericht ook veel leuker om te lezen.

    Voorbeeld:

    “Hola! Ik ben momenteel op zoek naar de beste tapas in Barcelona. Mijn inbox heeft helaas geen wifi, dus ik zal niet in staat zijn om je bericht te beantwoorden tot [datum]. Voor dringende zaken, neem contact op met [naam collega]. Adiós!”

    Een beetje humor kan wonderen doen. Het maakt niet uit of je een grapje maakt over je vakantie of over het feit dat je je e-mails niet aanraakt – een glimlach is altijd welkom.

    Voorbeeld:

    “Groeten uit mijn hangmat! Ik ben momenteel afwezig om mijn zonnevlekken te tellen en kokosnootdrankjes te proeven. Helaas heeft mijn hangmat geen goede internetverbinding, dus ik ben niet bereikbaar tot [datum]. Voor dringende zaken kun je [naam collega] bereiken. PS: De kans is groot dat hij/zij ook op zoek is naar een hangmat!”

    Maak je bericht informatief of inspirerend door een leuk feitje of een quote toe te voegen die met je vakantie te maken heeft.

    Voorbeeld:

    “Wist je dat de Great Barrier Reef het grootste levende organisme op aarde is? Ik ben momenteel bezig dit wonder te verkennen en ben terug op [datum]. Voor dringende zaken kun je [naam collega] contacteren. Tot snel!”

    2. Vergeet de praktische informatie niet

    Natuurlijk wil je niet alleen een leuk bericht achterlaten, maar ook nuttige informatie. Zorg ervoor dat je duidelijk vermeld wanneer je terug bent en wie er bereikbaar is voor dringende zaken in jouw afwezigheid.

    Checklist voor je Out of Office Bericht:

    • Datum van je afwezigheid.
    • Terugkomdatum.
    • Contactpersoon voor dringende zaken.
    • Eventuele alternatieve contactinformatie.

    3. Laat je aanbod zien!

    Geef jouw lezers iets mee waar ze iets aan hebben. Dit doe je door af te sluiten met een call-to-action. Verwijs onderaan je bericht naar een interessante blog, jouw weggever of iets anders waar je jouw doelgroep mee helpt.

    Voorbeeld:

    Wil je in de tussentijd aan de slag met jouw blogs? Download dan mijn blogtemplate en ontdek hoe moeiteloos jij de beste blogs schijft!

    4. Voorbeelden van originele out of office berichten

    Avontuurlijk:

    “Hallo daar! Ik ben momenteel op een epische zoektocht naar de beste gelato in Italië. Terug op [datum]. Voor dringende zaken, neem contact op met [naam collega]. Ciao!”

    Humoristisch:

    “Ik ben momenteel op missie om alle zonsondergangen in de wereld te fotograferen. Mijn camera heeft geen e-mail, dus ik ben niet bereikbaar tot [datum]. Voor dringende zaken, neem contact op met [naam collega].”

    Poëtisch:

    “De zee roept en ik moet gaan, van [begin datum] tot [eind datum] ben ik weg, om weer op te laden en nieuwe energie op te doen. Voor dringende zaken, neem contact op met [naam collega].”

    Hoe maak jij een meesterwerk van jouw out of office bericht?

    Dus, waar wacht je nog op? Laat je creativiteit de vrije loop en maak van je out of office bericht een klein meesterwerkje. Geniet van je vakantie en laat je klanten met een glimlach achter! 🌞✈️

    Wil je nou vanaf je strandbedje toch iets nuttigs doen? Ontdek hoe je moeiteloos de beste blogs schrijft met behulp van mijn handige blogtemplate!

    Werkboek-Gratis-SEO-Schrijftips-204x300

    Ontvang gratis mijn SEO-schrijftips!

    Met mijn SEO-schrijftips kan jouw website beter gevonden worden in zoekmachines als Google. Begin vandaag nog!

    Ebook - Werkboek - Verticaal
    Lees hier mijn privacybeleid
    Flamingo in water uitbeeldend vakantiegevoel, past bij blog met tips over out of office bericht

    Mijn laatste blogs

    Wat is affiliatemarketing uitgelegd in een visual.

    Wat is affiliatemarketing en hoe werkt het

    Affiliatemarketing is een manier om (relatief makkelijk!) online geld te verdienen. Het wordt steeds populairder onder zowel beginnende als ervaren ondernemers. Zelf ben ik hier al een tijdje mee aan...
    Google Update Tekstschrijver

    Google update: waarom een tekstschrijver onmisbaar is

    Iedere keer als Google een update aankondigt, is de online wereld in rep in roer. Zo ook bij de helpful content update die Google aankondigde. Behalve de mensen die teksten...
    samenwerkingen tekstschrijver

    Als tekstschrijver samenwerkingen aangaan? Zo doe je het

    Alles heb je volgens plan gedaan: je website is ein-de-lijk online, je bent eindeloos bezig om zichtbaar te zijn op sociale media en je houdt oproepjes en opdrachten in de...
    Scroll naar boven